Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!

Hur påverkar jag min skäggväxt?

Har du också stött på alla dessa kosttillskott till skägget som påstås vara helt magiska och att du inom kort kommer ha det där fantastiska helskägget som du alltid drömt om? Sorry, men det är en lögn.

Kosttillskott är inte magi, kosttillskott är bara kosttillskott – det vill säga vitaminer och mineraler – var källkritisk!

Så fungerar det egentligen

Att din skäggväxt skulle påverkas mer av ett kosttillskott med något snitsigt namn och ett ”magiskt” recept speciellt anpassat för skägg är inte hela sanningen. Sanningen är att dessa kosttillskott precis som alla andra kosttillskott består av samma gamla hederliga vitaminer och mineraler som har funnits sedan urminnes tider. Vissa vitaminer och mineraler är dock extra bra för hår och eftersom skägg är hår behöver du alltså inte lägga dina pengar på att någon har försökt uppfinna hjulet igen.

Din skäggväxt styrs av genetiken och hormoner. Men trots att ditt skägg växer av sig självt finns det enkla knep för att hjälpa skäggväxten på traven:

Vitaminer och mineraler

Vanliga hederliga vitaminer och mineraler gör gott för hela kroppen och som nämnt kan de faktiskt påverka din skäggväxt positivt. Framförallt är det B-vitamin, hit hör biotin (B7) och pantotensyra (B5), och mineralerna kisel, zink, mangan och selen som har bäst inverkan på skäggväxt.

Skäggbottenmassage

Massage är inte bara skönt, det har fantastiska fördelar också! Massage ökar blodcirkulationen därmed blodets hastighet. Det innebär att de näringsämnen som transporteras i blodet snabbare når sitt mål. Snabbare och tätare näringstillförsel leder till ökad växt. Massera med fingertopparna och använd gärna lite skäggolja för bättre glid.

Skäggvård

Hur du vårdar ditt skägg påverkar faktiskt inte själva skäggväxten, men vården påverkar ditt skäggs utseende. Om ditt skägg ser bra ut får du helt säkert mer tålamod till att låta det växa. Ett spretigt skägg under utväxt vårdar du bäst med en mjukgörande skäggolja och ett skäggbalm som håller bångstyriga skäggstrån på plats.

Om du är i övre tonåren eller ung vuxen behöver du inte oroa dig för att inte ännu ha fått ett maffigt skägg. Du har säker hört det förr – det kommer! Och det är helt sant, det tar tid för kroppen att utvecklas fullt ut. Genetiken spelar också en stor roll här, om din pappa fick full skäggväxt vid 30-års ålder är sannolikheten stor att det blir likadant för dig. Dock får inte alla män fullskägg, men vad gör det? Man är faktiskt inte mindre man för det.

Ge din skäggbotten all näring och omsorg den behöver för bästa möjliga förutsättningar till en optimal skäggväxt med en skäggtonic från Beard Junk. Den hjälper även mot klådan som alltid kommer som ett brev på posten när skägget växer ut.