Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!

Vad gör man när det kliar i skägget?

Att skägg kliar är nog något som alla män kan hålla med om. Men varför kliar det i skägget? Och framförallt – hur blir man av med denna förbannade klåda i skägget?! När det kliar i skägget är det egentligen huden under skägget, den så kallade skäggbotten som kliar och inte själva skägget. Men vad gör man då åt ett kliande skägg?

Förutom den fruktansvärda klådan kanske du har märkt att du är torr under skägget, att du har en torr skäggbotten som kan likna mjäll i skägget. Att vara torr under skägget är den absolut vanligaste anledningen till att det kliar i skägget. Ett skägglöst ansikte har fördelen att ständigt underhållas med rengöring, skrubbning, rakning och torkning med handduk – faktorer som avlägsnar döda hudceller från hudens yta. Om dessa hudceller inte avlägsnas byggs de på och skapar en torr yta – det du upplever när du känner dig torr under skägget. Att komma åt huden under skägget är inte alltid det lättaste, men det är absolut värt besväret, som också gör att du slipper ett kliande skägg.

Våra bästa tips för att bli kvitt ett kliande skägg

– Tvätta skägget med ett fuktgivande skäggschampo dagligen. Det mest fuktgivande skäggschampot är Conditioning Beard & Moustache Wash från Edwin Jagger tack vare dess innehåll som rengör och återfuktar skägget utan att torka ut det. När du torkar ditt skägg med en handduk, se till att gnugga försiktigt på huden under skägget för att avlägsna döda hudceller. Om du har långt eller tjockt skägg är en hårfön att rekommendera efter tvätt och dusch eftersom hud som är fuktig under längre tid blir torrare, vilket också innebär mer klåda i skägget.

– Borsta skägget med en skäggborste dagligen. Vi rekommenderar att du satsar på en borste i storlek mindre för att alltid kunna ha den nära till hands, som t.ex. Travel Sized Beard Brush från 1541 London. Glöm inte att borsten gör det lättare att komma åt under skägget, vilket hjälper till att ta bort döda hudceller som vi vet orsakar ett kliande skägg.

– Skäggolja är ett nödvändigt ont för varje skäggig karl. Tänk på att skäggoljan inte bara ska appliceras i skägget utan även på huden under skägget, för att återfukta skäggbotten och därmed minska klådan. Ge din skäggbotten en massage med skäggolja dagligen – det är inte bara behagligt, det hjälper även ett kliande skägg. Vår favorit för detta ändamål är Iron Horse Beard Oil från Oil Can Grooming.

– Räddaren i nöden när skägget kliar är utan tvekan den fantastiska Beard Tonic från Beard Junk. Denna skäggtonic kommer med en pip (helt genialiskt!) som gör det lätt att applicera den på huden under skägget där den hör hemma. Jonerna i tonicen bildar en kemisk reaktion vilket ger en härligt svalkande effekt och lugnar ner både nerver och skäggbotten. Massera in i skäggbotten och njut!

Med detta framgångsrecept litar vi på att du kommer klara dig från att slita av dina skägghår och aldrig mer tänker tanken att ge upp på ditt ståtliga skägg.

Mindre klåda och mer skägg åt folket!